Belen Belediye Başkanlığı, personel bünyesinde acil durum ekipleri oluşturulmak üzere çalışmalara başladı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ çalışmaları kapsamında, personel yoğunluğuna göre, altı belediye personeli, ilk yardım konusunda eğitilecek.
1 Temmuz 2016 çalışma hayatında yeni dönemin başlamasıyla birlikte çalışma başlatan Belen Belediyesi personele yönelik “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ” ne yönelik çalışmalara hız verdi…
Belen Belediyesi çalışanlarının sağlık ve güvenliğini korumak, başarılı çalışmalara imza atması için, üreten ve çalışan Belen’in büyümesi ve geleceğe güvenli bakabilmesi, özverili çalışmalarını yürüten Belediye Başkanı Adnan Vurucu, çalışmalarını profesyonel bir şekilde yürütüyor.
Sosyal Belediyecilik çalışmalarına önem veren Belen Belediye Başkanlığı, personele yönelik “kurumsal iletişim, empati-sempati-etkili iletişim” konularında seminerlere imza atmasının ardından bu kez de Belediyenin her kademesinde görev alan personele yönelik “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ” düzenledi.
Çalışma hayatı ile ilgili kanunların kapsadığı konuların ele alındığı seminere katılan Belediyesi çalışanları; 4857 Sayılı İş Kanunu, 5510 Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)Kanunu” konularında eğitim aldılar.
Eğitim seminerinin tamamlanmasının ardından Birim Müdür ve Amirleri ile Belediye çalışanları İş Sağlığı ve Güvenliği Ölçme ve Değerlendirme testine katıldı. Aynı çalışma kapsamında Belen Belediye Personeli sağlık taramasından da geçti.
Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerini İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Soylu, belediye personelini; 6331 Sayılı İSG Kanununa neden ihtiyaç duyulduğu, işverenin yükümlülüklerinin ne zaman başladığı, işveren ve çalışanlarının Sorumlulukları nelerdir, kanun hangi yenilikleri getirdiği ve neleri kapsadığına dair bilgilendirdi.