Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül;

  1. Yılında Bu Gurur Hepimizin…

Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yayınlayan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Başkan Gül; “Bugün, 105 yıl önce vatan topraklarımızı işgal etmek için  birleşen emperyalist devletlere, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıran, kahramanlığın destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Vatan topraklarının her karışının canını düşmanın kalleş kurşununa  siper eden ecdadımızın kanlarıyla sulanmış olan vatan toprağımız daha nice kahramanlık destanını bağrında yaşamaktadır.

Vatanı uğruna can vermeyi şiar edinen ülkenin dört bir yanından cepheye gelen evlatlarımızın kahramansı destanıdır Çanakkale. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor / Bir hilâl uğruna ya Rab ne güneşler batıyor!..” dizelerinde aslında herşeyi anlatışıdır.

Çanakkale, bir sınıfın, bir kesimin, bir kuşağın veya bir neslin değil, bir milletin yedi düvele karşı verdiği savaştır. Bugün bizlere düşen en önemli görev ise, kahraman şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla ve inanca sahip çıkarak korumak, kollamak ve bizden sonraki nesillere daha güçlü, müreffeh, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir şekilde devretmek ve aziz kahramanlarımızı ilelebet kalbimizde yaşatmaktır.

İşte bu duygu ve düşüncelerle;

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” İfadelerini kullandı.