Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL;
Ulusumuzun şanlı tarihi ve bayrağımız, bu millet için çok önemlidir.
Göreve geldiği gün itibariyle Belen genelinde incelemede bulunan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, ilk olarak Belen merkezde bulunan Atatürk Heykeli ve Türkiye’nin en büyük anıt bayrak özelliği bulunan 9 metrelik Türk Bayrağı Anıtı’nın bakım ve onarımının yapılması ve akabinde boyanması talimatını verdi.
Görev talimatının ardından gerekli çalışmaları başlatan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, hummalı bir çalışmanın ardından, Belen’le özdeşleşen Anıt Bayrak ve Atatürk Heykelinin bakım ve onarımını tamamladı.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül,
Bayrak ve Atatürk ülkemizin bağımsızlığını simgeleyen ve ulusumuzun milli değerlerini yansıtan çok önemli simgelerdir. Ulusumuzun şanlı tarihi ve bayrağımız, bu millet için çok önemlidir.
Osmanlı İmparatorluğunun gücünü yitirmesiyle fırsat bulan emperyalist güçlerin Anadolu topraklarını işgal etmesiyle, yeniden dirilişin meşalesini yakarak Anadolu’yu yurt edinen halkımızla beraber işgalci devletleri Anadolu topraklarından def edip, bağımsız Türk devletini kuran ve Şanlı Türk Bayrağını göklere taşıyan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının hakkını, hiç bir zaman ödeyemeyiz.
Yaptığı köklü değişliklerle, Türk Ulusu’nun çağdaşlaşma yoluna girmesini ve tarih sahnesinde adından söz ettirmesinde büyük pay sahibi olan ecdatlarımızın unutmayacağız, unutturmayacağız. İfadelerini kullandı.