Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL;
40 Asırlık Türk Yurdu Esir Kalmadı.
5 Temmuz’da başlayan Kurtuluş mücadelesinin Hatay halkı tarafından Kuva-i Milliye ruhu ile başladığını belirten Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül,”Hatay halkı olarak bizler bu gün haklı ve onurlu bir mücadelenin yıldönümünü kutluyoruz” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Kırk Asırlık Türk Yurdu Düşman Elinde Esir Kalamaz”dı, ve kalmadı da…
81 yıl önce bu gün Albay Şükrü Kanatlı komutasındaki ordumuz İskenderun’a 5 Temmuz’da girmiş ve Fransız işgalindeki şehrimizi emperyalist işgalinden kurtararak, Ay Yıldızlı Bayrağımızı göndere çekmiş, haklı davamızı zaferle sonuçlandırmıştır.
Bizlere düşen en büyük görev de işte bu günden sonra başlamıştır. Milletçe muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için canla başla çalışmak ve önce 2023 sonra 2071 hedeflerimizi gerçekleştirerek, milletçe kalkınmaktır.
İşte bu duygu ve düşüncelerle, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşlarını, Şehit ve Gazilerimizi ile Hatay davasına inananlar ve Hataylıları saygıyla yad ediyoruz.
İskenderun’un Anavatana Katılışının 81. yılı, Hatay’a, Hataylılara ve ülkemize kutlu olsun. İfadelerini kullandı.