15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısı ile Kıcı Mahallesinde bulunan mesire alanında vatandaşlar tarafından gelişi güzel bir şekilde atılan çöpler, yaklaşık 200 duyarlı vatandaş tarafından Belen Belediyesi etkinliğinde temizlendi.

Piknik yapmak isteyen vatandaşların uğrak noktası olan Kıcı Mesire alanı bilinçsizce atılan çöplerle sürekli karşı karşıya kalıyor. Sık sık temizliği yapılan ancak önüne geçilemeyen çöpler için Belen Belediyesi Dünya Temizlik gününde büyük çaplı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 10.30 sularında başlayan etkinlikte hem belediye hem de çeşitli vakıf ve derneklerden gelen yaklaşık 200 katılımcı Kıcı Mesire Alanını çöplerden arındırmak için kolları sıvadı. İş makinesi yardımıyla yaklaşık 2 saatte toplanan, onlarca poşet çöp temizlenerek, yeni ve daha güzel bir görünüme kavuşan Mesire Alanı yeniden piknik sever vatandaşların hizmetine sunuldu.

Etkinlik sırasında konuşan Belediye Başkanı Adnan VURUCU;

“Bugün burada Dünya Temizlik Günü münasebeti ile gerçekleştirdiğimiz, çevremizi temiz tutma alışkanlığını yaymak adına Belediyemiz öncülüğünde, Tema Vakfı Kırıkhan, Tanrı Kurt Diriliş Teşkilatı, Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği, Hatay Tabiatı Koruma Derneği ve Belediyemizin tüm Müdür, amir ve personellerimize ve vatandaşlarımıza katılımlarından ve duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bilinçli nesiller yetiştirmenin önemini burada bir kez daha fark etmiş bulunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan küçüklerimizde bugün bizimle çöp toplayacak ve belki de kendinden büyüklere örnek olacaklardır. Umuyorum ki bugün bu büyük çaplı temizlikten sonra bu güzel dinlenme alanı bir daha bu duruma gelmez.” İfadelerini kullandı.