26 Eylül’de başlayan Hatay Günleri’nde Amanosların yayla kenti Belen rüzgârı esiyor. Yoğun ilgi gören Belen Belediyesi standının misafirleri hiç eksik olmuyor. Hatay Günlerini ziyarete gelen İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak‘ın duraklarından biri de Belen Belediyesi standı oldu.

Belen’e ait lezzetlerden tadan ve kültürü hakkında bilgi alan İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop; “Hurma, Belben ve Cevizli Sucuk gibi özel lezzetlerin Türkiye çapında daha çok bilinmesini istiyoruz. Belen’nin lezzetlerinin güzelliği tartışılmaz” ifadelerini kullandı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ da ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ”Belen’in tanıtımı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Belen standının bir diğer misafiri de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak oldu. Kömbe, Cevizli Sucuk ve Hurma gibi ikramlardan tadan Şenocak lezzetleri çok beğendiğini ve İstanbul’da böyle tatları bulmanın zor olduğunu dile getirdi.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ da her zaman böyle güzel lezzetleri Hatay’da bulabileceklerini söyleyerek, Şenocak’a bu lezzetlerden oluşan bir paket hediye etti.