Bu yıl 7.si düzenlenen İstanbul’da Hatay günlerinin açılışı gerçekleşti. Hatay Valiliği, Hatay Eğitim Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) ve Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) ve İlçe Belediyelerinin işbirliği düzenlenen etkinlik İstanbullularla buluştu. Protokol konuşmalarının ardından Mehteran ve Şenköy Halk Oyunlarının gösterisiyle devam eden açılış töreni, kurdele kesimi ile başladı ve İstanbul’da Hatay Günleri renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Hatay Günleri, İstanbul Maltepe Etkinlik alanında ziyaretçilerine kapılarını açtı.  Medeniyetlerin, hoşgörü, kardeşlik, dillerin ve dinlerin buluştuğu Hatay tüm ilçeleriyle yöresel yiyecekleri, kültürel zenginliği ve farklılığı ile Türkiye’nin mega kenti İstanbul’da gündem oluşturmayı sürdürürken, İstanbul Hatay Günlerinde Belen Belediyesinin standı da yoğun bir ilgi görüyor.

İlçemiz Belenin tanıtımına önem veren ve yaptığı çalışmalarla adından sık sık söz ettiren Başkan Vurucu, ilçenin tanıtımına her fırsatta önem veriyor.

Belediye Başkanımızın Adnan Vurucu’nun da katıldığı Hatay günlerinde, Belenin yöresel ve kültürel tanıtımını yapılırken, memleket hasreti çeken Hatay ve Belenlilerinde misafir ediyor.

Açılış programının ardından, Belen standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Hüseyin Yayman’da, yaptığı açıklamada Belen gerçekten tarihi ve yöresel tatlarıyla, ününü tüm Türkiye’ye tanıtmak için İstanbul’da, Belen gerçekten yöresel ürünleriyle fark yaratıyor. Narıyla, hurmasıyla, cevizli sucuğuyla, belbeni, pestiliyle, ceviziyle ve birçok el emeği göz nuru ürünüyle, Hatay Günlerinde adından söz ettiriyor, Sayın Başkanımızda tanıtım konusunda gerçekten çok çalışıyor ve Beleni bir Türkiye markası yapmaya çalışıyor, buradan kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Maltepe’ye gelipte sakın Belen Belediyesi standına kimse uğramadan gitmesin, çünkü buram buram memleket kokan ürünleri tatma fırsatını kaçırmasın diyor, başarılı çalışmalarından dolayı başkanımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunan Başkan Vurucu, memleket hasreti çeken tüm Hataylıları ve yöremizin ve belenimizin tarihi, kültürel ve yöresel tatlarını merak eden tüm İstanbulluları, pazar gününe kadar devam edecek olan Maltepe etkinlik alanındaki, İstanbul Hatay günlerine bekliyor, sizlere de teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi.