Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; Malazgirt Zaferinin Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayınladı.
Başkan Vurucu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. “Tarifi imkânsız bir başarıyla Anadolu’nun kapılarını bizlere açan ecdatlarımızı ve o günden bu güne vatan toprağı saydığımız ve uğrunda nice şehitler vererek bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin timsali Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Sultan Alparslan’ın komutasında 1071’de yazılan şanlı tarihimizin başlangıcı olan ve dünden bugüne aynı şiarla vatan toprağını yurt kabul eden Anadolu halkının ektiği kardeşlik tohumları, aynı 1071’de olduğu gibi devam halen bugünde devam etmektedir”.
Başkan Adnan Vurucu yayınladığı mesajın devamında. “1071’deki Malazgirt Zaferi’nin ardından kazandığımız zaferlerle dünyaya meydan okuyan büyük Türk milletinin azim ve kararlılığıyla 1000 yıla yakın 3 kıtada at koşturmuş ve asırlar sürecek bir medeniyetle Avrupa ve Asya da birçok kalıcı eserler bırakarak ne denli büyük bir imparatorluk olduğunu göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve bizlere bu toprakları yurt eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, büyük komutan Alparslan’ın şu sözleriyle bitirmek istiyorum. ‘‘ben bu kılıçla elim takatten düşünceye kadar çarpışacağım, dinini, vatanını, sultanını seven ardımca gelsin’’. Tıpkı bizlerde Alpaslan gibi dinimizi, vatanımızı ve bayrağımızı korumak için canla başla çalışacağımıza söz veriyoruz. İfadelerini kullandı.