Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul gören 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 56. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Başkan Vurucu, yayımladığı mesajında gazetecilik mesleğinin önemine işaret etti.
Kamuoyunu bilgilendirme görevini yürütmesi açısından gazetecilik mesleğinin ve medyanın önemli bir işlevi olduğunu belirten Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, açıklamasında; “Gazeteci, etkin çözüm önerileri sunan, kurumların sağlıklı çalışmasında yol gösterici olan, ilçemizin ve ülkemizin kalkınmasına yaptığı haberlerle katkı sunan kişidir. Kamuoyunu aydınlatan, gece gündüz, kar kış demeden bu zor mesleği basın etik kurallarına uyarak özverili bir şekilde icra eden basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu günler diliyor, başarılı yayınlara imza atmalarını temenni ediyorum” dedi.