Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 82. yıl dönümünü dolayısı ile yazılı açıklama yapan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, bir toplumun ilerlemesinin sadece erkeklerle olmayacağına işaret ederek, kadınların da toplumda etkin olması gerektiğine işaret etti. Kadınların sadece barışta değil, savaşta da etkin roller üslendiğine işaret eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kurtuluş Savaşı’nda anaların, bacıların, kız çocuklarının cephe gerisinde askerlerimizin en büyük destekçisi olduklarına işaret etti.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Kurtuluş Savaşında etkin roller üslenen Türk kadınına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, seçme ve seçilme hakkını layık görmüş ve Cumhuriyetin ilanından sonra kadınlarımız, seçme ve seçilme hakkını, birçok batılı ülkesindeki kadınlardan önce kullanmıştır. Günümüzde ise, TBMM’de çıkarılan yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli adımlar atılmış, Anayasamızda kadınlara pozitif ayrımcılık tanınması yönünde değişiklikler yapmış, kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını daha etkin kullanmaları, kamusal ve toplumsal alandaki varlıklarını sağlamlaştırmaları için birçok düzenlemeler yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşında ve sonrasında, ülke savunmasında şehitlik mertebesine erişenleri, rahmet ve minnetle anıyor ve başımızın tacı hanımlarımızın, bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.